Qbuzz grijpt invoering zomervakantiedienstregeling aan voor enkele andere wijzigingen

Bussen in Groningen en Drenthe rijden vanaf zondag 5 juli volgens de zomervakantiedienstregeling. Qbuzz grijpt dat moment aan voor enkele andere wijzigingen in de dienstregeling.

Het OV Bureau Groningen Drenthe meldt in een persbericht dat Qbuzz op veel lijnen kleine wijzigingen in vertrektijden doorvoert ‘om te zorgen dat bussen zo min mogelijk te vroeg of te laat langs haltes rijden’. In enkele gevallen houdt dit verband met langdurige werkzaamheden, zoals bij UMCG Noord in Groningen en station Coevorden.

Daarnaast worden op enkele lijnen op bepaalde momenten grotere of juiste kleinere bussen ingezet. Zo rijden vanaf vanaf 5 juli op zaterdagen overdag grote bussen op lijn 83 (Leek – Roden – Assen). Op deze lijn worden nu nog 8-persoonsbussen ingezet.

Een deel van de bussen op lijn 44 (Schoonebeek – Emmen) gaat een half uur later rijden. Hiermee worden de reismogelijkheden naar het Scheper Ziekenhuis in Emmen verbeterd.

Werkzaamheden N361 tussen Groningen en Winsum

Omdat in de zomervakantie werkzaamheden plaatsvinden aan de N361 tussen Groningen en Winsum, rijdt lijn 65 (Zoutkamp – Winsum – Groningen) in deze periode niet tussen Winsum en Groningen.

Tussen Winsum en Groningen kan met de trein gereisd worden. Reizigers van en naar de wijk De Hunze in Groningen kunnen gebruikmaken van lijn 61. Deze rijdt een aangepaste route.

Buslijn 163 (Groningen – Lauwersoog) rijdt gedurende de werkzaamheden aan de N361 een aangepaste route. Bussen stoppen daardoor tussen Groningen en Vierhuizen niet bij de haltes.

De zomerdienstregeling duurt tot en met 15 augustus. Meer informatie over alle wijzigingen op www.qbuzz.nl/gd.