Veel leerlingen De Bosrank in Havelte verkouden; voor zover bekend zijn er geen nieuwe coronabesmettingen

Veel leerlingen van obs De Bosrank in Havelte, waar bij een meisje uit groep 5 het coronavirus is vastgesteld, zijn op het moment verkouden. Voor zover bekend zijn er geen nieuwe besmettingsgevallen.

,,Ach, het is de tijd van het jaar”, relativeert schooldirecteur Rita Lorkeers. ,,Deuren en ramen staan open, in de auto staat de airco aan, en voor je het weet vatten kinderen kou. We zien dat elke zomer. Maar nu worden ouders natuurlijk zenuwachtig. Begrijpelijk. Ze bellen met school. Wij verwijzen hen door naar de GGD. Gelukkig zijn alle tests tot dusver negatief. Daar ben ik heel blij mee.”

Leerlinge maakt het ‘heel goed’

Medio vorige week bleek een leerlinge van groep 5 besmet met het coronavirus. Het meisje maakt het inmiddels ‘heel goed’, aldus Lorkeers. ,,Ze knapt goed op. Ze wordt ook behoorlijk verwend, er zijn al heel wat kaartjes verstuurd.” De ouders van het kind, andere gezinsleden en de opa en oma van de leerlinge bleken allemaal het virus niet te hebben.

Er werken 20 leerkrachten op De Bosrank. De school telt zo’n 260 leerlingen. Uit voorzorg gingen de leerkrachten van groep 5 twee weken in quarantaine, evenals een onderwijsassistent. Het drietal heeft geen coronagerelateerde klachten. Lorkeers, die vervanging wist te regelen, verwacht hen halverwege komende week terug op De Bosrank.

School viert teugels, maar niet helemaal

Vandaag loopt het kwik weer op richting 30 graden. Aanleiding voor De Bosrank om, met het einde van het schooljaar in zicht, voor de leerlingen een waterfeest op touw te zetten. ,,Er staan sproeiers aan. Er is hier veel pret en gekkigheid aan de gang”, lacht Lorkeers.

De komende week, de laatste week voor de zomervakantie, zal het er eveneens ontspannen aan toegaan op school, vertelt de directeur. Maar na de coronabesmetting van het meisje uit groep 5 wil ze de teugels niet helemaal laten vieren. ,,Het wordt leuk, zeker. De kinderen konden dit jaar ook al niet op kamp. Maar ik wil wel structuur handhaven: anderhalve meter afstand houden en dergelijke. Daar zal ik strak op toezien.”