Pancratiuskerk wordt met nieuwe LED-verlichting aangelicht

Diever - De Sint-Pancratiuskerk in Diever wordt met nieuwe verlichting aangelicht. Dinsdag was de kerk op de Brink in voor het eerst in volle glorie te bewonderen.

Het vernieuwen van de verlichting is onderdeel van de herinrichting van de dorpskern van Diever. De leden van de projectgroep Diever op Dreef die de vernieuwingen in de kern van het dorp hebben begeleid, waren aanwezig bij het voor het eerst ontsteken van de verlichting.

De oude verlichting voldeed niet meer aan de technische eisen. Daarom zijn medewerkers van Installatiebedrijf Sjabbens uit Diever de afgelopen weken druk geweest met aanbrengen van de technische voorzieningen voor het aanlichten van de kerk in hartje Diever. De nieuwe verlichting, geleverd door Signify Philips, is volledig voorzien van LED. De verlichting zet de Sint-Pancratiuskerk met zijn toren op een bijzondere manier in nieuw licht. Bezoekers van Diever kunnen vanaf vandaag de kerk in het nieuwe licht bewonderen.

De verlichting brandt elke avond en dooft om middernacht. Op bijzondere dagen zal er gebruik worden gemaakt van andere kleuren. Zo zal bijvoorbeeld op Koningsdag de kleur oranje zijn.