Jonge atleten van DOS doen het weer

Dwingeloo - De tweede wedstrijd in de Athletic Champs was donderdag en atletiekvereniging DOS was er weer bij. Ook dit waren de atleten te gast bij AV Start’78 in Steenwijk.

In de jongste categorie bij de minipupillen startte Merci Germalem op de 40 meter horden. Ze sloot deze af in 10,91 sec. Bij het fietsbandwerpen kwam zij tot 4 meter. Bij het hurkhoog kwam zij tot 55 cm. Mooie prestaties voor een meisje dat net begonnen is met atletiek. Laura Hoen kwam in dezelfde categorie uit. De vorige keer bleek zij de beste van allemaal en ook dit keer deed ze weer flink haar best. In 8,53 sec ging zij over de 40 meter horden en kwam tot 70 cm bij het hurkhoog. Het fietsbandwerpen leverde ook een nieuw record op van 12 meter. Met weer drie nieuwe persoonlijke records leidt zij nu in het puntenklassement.

Feilloos

Silke Kootstra is een jaar ouder en kwam uit bij de C-pupillen. Feilloos nam zij de horden en kwam na 9,06 sec over de eindstreep. Bij het hurkhoog kwam zij tot 75 cm en de fietsband kwam na 7 meter op de grond. Weer een topprestatie.

Matthias Wolters is nog een jaar ouder en behoort bij de B-pupillen. Het is moeilijk voor te stellen dat hij net is begonnen als je hem over de horden ziet sprinten. Een mooie tijd van 8,87 sec. was het resultaat. Met een hoogte van 70 cm bij het hurkhoog en 6 meter bij het fietsbandwerpen maakte het feest compleet.

Merci, Laura, Silke en Matthias vormden samen een estafetteploeg met atleten uit Steenwijk. Samen deden zij 3.30.5 minuten over de 12 keer 30 meter. Jelle, Merel en Lysanne vormden met leeftijdsgenoten van Steenwijk ook een estafetteploeg en zij hadden voor de 12 keer 30 meter 2.50.78 minuten nodig.

Evenaring

Jelle Sminia is weer een jaar ouder dan Matthias en kwam uit bij de A-pupillen. Inmiddels een ervaren wedstrijdatleet en dat was te zien aan de resultaten. Over de 60 meter horden deed hij 12,07 sec en hij verbeterde zichzelf met hoogspringen tot 105 cm. Bij het discuswerpen kwam hij tot 12 meter. De even oude Merel Hoen is ook net zo ervaren en toch weet zij zichzelf steeds weer te verbeteren. Voor de 60 meter horden had zij slechts 10,80 sec. nodig en zij sprong 1,05 meter hoog. Een evenaring van haar eigen record. Helaas was zij te laag begonnen en had er zeker een nieuw record in gezeten. Het discuswerpen was een nieuw onderdeel voor haar, maar kwam toch tot 14 meter. Voor Lysanne Klaver was alles nieuw, want het was pas haar tweede wedstrijd. Zij blijkt een talentvolle werpster te zijn, want kwam tot 14,5 meter bij het discuswerpen. De 60 meter horden ging in 13,87 sec. en ook het hoogspringen ging prima met 90cm. als resultaat.

De weersomstandigheden zaten dit keer wel mee en dat de ouders nu op gepaste afstand mee konden kijken was heel fijn. De goede organisatie van Start’78 maakt de wedstrijd tot een echt feest voor de atleten.