Inval in hennepkwekerij in Ruinerwold: vier mensen aangehouden en voor bijna miljoen aan crossmotoren, campers, auto's en gereedschap in beslag genomen

De politie heeft in de afgelopen dagen vier personen gearresteerd vanwege betrokkenheid bij een grote hennepkwekerij in Ruinerwold die de politie in februari binnenviel.

Het gaat om een een 39-jarige vrouw uit Havelte, een 39-jarige man uit de gemeente Steenwijkerland, een 54-jarige man uit Ruinerwold en een 56-jarige man uit Hoek van Holland.

Politie werd vorig jaar augustus anoniem getipt

Agenten kwamen de kwekerij - gelegen in een pand aan de Westerweiden in Ruinerwold - op het spoor dankzij een anonieme tip die vorig jaar augustus bij de politie binnenkwam. Die tip was volgens politiewoordvoerder Anne Kok aanleiding om een onderzoek op te starten. Uiteindelijk leidde dat tot de inval in het betreffende pand en onlangs de arrestatie van het viertal.

Zeker 1200 planten

Bij de inval in februari was de kwekerij volgens een politiewoordvoerder al deels ontruimd, maar de politie vermoedt dat zeker 1200 planten stonden. ,,Dat concluderen we aan de hand van ervaring en gezien de oppervlakte van de ruimte waarin de kwekerij was gevestigd.”

Het aangehouden viertal wordt verdacht van het meerdere malen vervaardigen van hennep en diefstal van stroom ten behoeve van de hennepkwekerij.

Auto’s, crossmotoren en een camper in beslag genomen

Alle planten en apparatuur in het pand zijn in beslag genomen en vernietigd.

Daarnaast heeft de politie ook diverse voertuigen, crossmotoren, een camper en gereedschappen in beslag genomen. De totale waarde is naar schatting bijna 960.000 euro.