Planetron wordt eind dit jaar Toeristisch Huis

Diever/Dwingeloo - Recreatieschap Drenthe verlaat eind dit jaar Diever en gaat ‘samen wonen’ met Marketing Drenthe. De organisaties nemen hun intrek in het voormalige Planetron in Dwingeloo dat ingericht wordt als zogenaamd Toeristisch Huis.

Recreatieschap Drenthe en Marketing Drenthe werken nu al nadrukkelijk samen bij het toeristisch verbeterprogramma Vitale Vakantieparken Drenthe. Door onder één dak te gaan wonen en door de samenwerking nog verder intensiveren, kunnen verdere efficiency voordelen behaald worden. Daarnaast kan het Toeristisch Huis dienen als trefpunt voor andere organisaties, personen en bedrijven die gerelateerd zijn aan de sector recreatie en toerisme.

Inspirerend

De plannen om samen te werken bestaan al langer. “Na een zoektocht van een klein jaar zijn we uiteindelijk bij het voormalig Planetron in Dwingeloo uitgekomen. Alles in deze omgeving ademt toerisme en recreatie en dat zal inspirerend werken”, zo zegt voorzitter Robert Kleine van het Recreatieschap Drenthe. De Drentse gedeputeerde Henk Brink beaamt dit. “Al langere tijd leeft bij ons de wens voor het realiseren van een locatie, waar partijen die werken voor de toeristische en recreatieve sector een gezamenlijk onderkomen hebben. Wij zijn blij dat dit nu gelukt is.”

Verbouwing

Voordat er verhuisd kan worden, vindt er in het bijzondere pand aan de Drift in Dwingeloo dat sinds 2014 leeg staat eerst nog een verbouwing plaats. Er zijn nu nog expositieruimten, een restaurant, een ruimtetheater en kantoorruimten in het onderkomen te vinden. Slechts sporadisch was het Planetron nog geopend voor het publiek tijdens zogenaamde ‘sterrenkijkavonden’. De werkzaamheden starten na de zomervakantie. De verwachting is dat het Recreatieschap Drenthe en Marketing Drenthe rond de jaarwisseling in het pand trekken.

Eigentijds

Het pand dat in 1989 van de rand van het Dwingelderveld is gerealiseerd, wordt gemoderniseerd en verduurzaamd zodat het een eigentijds onderkomen wordt. Het Planetron stond al langere tijd te koop. De vraagprijs was 750.000 euro k.k.. Marketing Drenthe is nu nog gehuisvest in Assen, Recreatieschap Drenthe in het voormalige gemeentehuis aan de Brink in Diever. Samen zijn de twee organisaties goed voor zo’n dertig arbeidsplaatsen.