Dwingelderheem is nu een Fairtrade vergaderlocatie

Dwingeloo - Vergaderlocatie Dwingelderheem in Dwingeloo van Inge Dijkinga heeft dinsdag 7 juli de officiële titel van Fairtrade vergaderlocatie gekregen. „Uiteraard is de werkgroep heel blij met deze Fairtrade vergaderlocatie, het is de eerste in Noord-Nederland", reageert Jan Langenkamp.

Als een bedrijf, school of restaurant deze titel wil hebben, moet het bedrijf verschillende Fairtrade-producten aanbieden en zelf ook actief de Fairtrade-gedachte uitdragen. Volgens de werkgroep doet Dwingelderheem dit al ruim 3 jaar en daarom is de titel verdiend. De catering is vegetarisch, biologisch en fairtrade. Inge Dijkinga wilde graag een Fairtradelocatie worden: „Het is een mooi streven om uit te dragen naar mijn gasten. Ik wil zelf graag ook eerlijk beloond worden voor mijn werk en dat gun ik ook al mijn medemensen. Door Fairtrade uit te dragen, hoop ik mensen aan het denken te zetten."

Logische stap

Dat is precies de reden dat de werkgroep het Fairtradelogo Vergaderlocatie aan Dwingelderheem heeft toegekend. In het verlengde daarvan is het volgens de werkgroep ook een logische stap Inge te benoemen tot Fairtrade-ambassadeur. „Inge draagt actief Fairtrade uit, niet alleen aan haar gasten, maar ook verder in haar uitgebreide netwerk. Het is voor Inge een levensovertuiging en daarom doet ze het ook met zichtbaar veel plezier."

De bijbehorende Oorkonde werd haar uitgereikt door Jan Langenkamp, voorzitter van de werkgroep. Volgens hem is dit de eerste Fairtradelocatie in het Noorden en misschien wel in heel Nederland. Hij bedankte Inge voor het werk wat ze al gedaan heeft en weet zeker dat Inge de Fairtrade-gedachte goed nog jaren zal uitdragen. „Vergaderen kan vrijwel overal, maar vergaderen in Dwingelderheem is wel even iets anders. Het is een adembenemende plek die rust, ruimte en eerlijkheid uitstraalt", zag Langenkamp.