Antrappers zien toekomst positief tegemoet

De Wijk - De leden van Motorclub De Antrappers hadden zich het 40-jarige jubileum heel anders voorgesteld. Dit jaar zou er flink uitgepakt worden. Tal van activiteiten stonden er op de agenda. Vele daarvan zijn inmiddels al geschrapt. „De club blijft echter positief ingesteld. Kan het niet linksom, dan maar rechtsom", zo meldt voorzitter Arend Klomp.

En dat terwijl het jaar voor de Antrappers nog goed van start was gegaan met de traditionele sprong in de Reest op nieuwjaarsdag. Dit leverde wederom een mooi bedrag op voor twee goede doelen. De Off The Road Rit in maart was door de club zelf al gecanceld vanwege het slechte weer, maar daarna zou het los gaan.

Zonnedag

Een van die mooie activiteiten is de Zonnedag, het jaarlijkse uitje met de senioren van woonzorgcentrum Dunninghe. Vorig jaar reisde het gezelschap per bus af naar het gevangenismuseum in Veenhuizen. Tot grote hilariteit van de aanwezigen werd ‘meester’ Jan Tijink , voorafgaande in de boeien geslagen door een bekende agent uit het dorp. Deze ‘stunt’ vormde de aanzet tot een mooie dag. „Je ziet die mensen gewoon genieten", kijkt Klomp terug. „De Zonnedag is verzet naar september, maar ik vrees dat dit toch niet gaat lukken." Om personeel en bewoners van het zorgcentrum een hart onder de riem te steken, lieten de Antrappers eerder al bloemen en gebak bezorgen, een geste die bijzonder gewaardeerd werd. Het Hemelvaartsweekend naar de Eiffel was eerder al geschrapt.

De Antrappers beschouwen het zeker niet als een verloren jaar. „We gaan proberen er toch een waardevol jubileumjaar van te maken. Zo goed en zo kwaad als dat kan. De toerriten op dinsdagavond zijn voorzichtig alweer opgepakt. We houden voldoende afstand op de motor, dus we hebben ook geen vaccin nodig", grapt Klomp. Met deze toerriten wordt altijd geld ingezameld voor ALS. „Dat zal dit jaar vermoedelijk iets minder zijn dan andere jaren, zo is de verwachting." De duofiets blijft nog wel even in de stalling staan. „We pakken het fietsen met de senioren weer op zodra het kan."

Activiteiten verschuiven

De Wiekers zullen het jaar anders beleven zo is het besef. „Het Wiekerfeest, de Cabriorit, Wiekloop, Wielerronde en het Beachvolleybaltoernooi zijn al van agenda gehaald." De motorclub is daarnaast een actieve club die eveneens veel dingen organiseert voor de inwoners, maar nu deze ook grotendeels wegvallen, blijft er niet veel meer over. „Een aantal activiteiten verschuiven we naar het najaar, en wat niet lukt, doen we volgend jaar."

De Antrappers voorzitter ziet de toekomst van zijn club echter rooskleurig tegemoet. „We hebben niet te klagen met iets van 300 leden, zowel rijdend als ondersteunend. Het enige puntje is de doorstroming van de jongere garde naar bestuursfuncties, dat gebeurt nog te weinig." Er is ook nog leuk nieuws te melden. „We komen binnenkort met een speciale actie, helaas kan ik er op dit moment nog niets over zeggen", zo hult de voorzitter zich in nevelen.

Benny Spin