Siepeldagen Dwingeloo vinden coronaproof plaats

Dwingeloo – Veel bezoekers wisten vorige week woensdag de Brink in Dwingeloo weer te vinden. Die dag, alsook de komende woensdagen, betekent namelijk dat de braderie op de grote Brink en rommelmarkt op de kleine Brink weer te bezoeken zijn.

„We hebben er uiteraard alles aan gedaan om dit coronaproof te organiseren. Het geheel is afgeschermd met dranghekken en linten. Bij binnenkomst krijgt iedere bezoeker een muntje. Er zijn in totaal driehonderd munten beschikbaar, zijn die op dan moet gewacht worden. Wanneer de bezoeker het terrein verlaat, moeten de muntjes worden ingeleverd, die dan ontsmet worden, waarna er weer mensen kunnen worden toegelaten", vertelt een commissielid van de Siepeldagen. „Wij moeten om de veiligheid te waarborgen, het veiligheidsplan nakomen. Zo zijn we altijd met vier personen aanwezig om dit te controleren en om zicht te hebben op het hele terrein."

Desinfectiegel

Op de braderie staan zo’n zestig kramen op een afstand van drie meter van elkaar, dit geldt ook voor de vijftig kramen op de rommelmarkt. Bij iedere kraam is desinfectiegel aanwezig.

De organisatie is in handen van organisatieburo Wildro in samenwerking met de commissie Siepeldagen. Zij rekenen er op dat iedere bezoeker zich houdt aan de regels, zodat iedereen weer met plezier naar de Siepeldagen kan gaan die starten om 10.00 uur en eindigen om 17.00 uur.