Gelijkspel bij debuut dames The Big Stones

Havelte – Het damesteam van Rugby Club The Big Stones beleefde zondag een prachtig debuut. In hun eerste oefenwedstrijd, en de allereerste dameswedstrijd in de historie van de club, sleepten de dames er een prima gelijkspel uit: 22-22.

The Big Stones Dames kennen nu al een bewogen geschiedenis. Bijna een jaar geleden, in september 2019, ontstond het team bij toeval. In maart stopten de trainingen alweer vanwege de corona maatregelen. Vanaf juli kon er pas weer voluit getraind worden. Om zich voor te bereiden op de naderende competitie speelden de dames zondag eindelijk hun eerste wedstrijd.

Nooit gespeeld

Voor The Big Stones stonden er 14 dames op het veld. 10 van hen spelen nog geen jaar rugby en hadden nog nooit een wedstrijd gespeeld. De bezoekers, The Big Bulls Dames uit Almelo, waren met 24 dames afgereisd naar Havelte.

De verwachting was dat het team uit Havelte het zwaar zou krijgen tegen de meer ervaren gasten. Toch duurde het ruim een kwartier voor The Big Stones de eerste try tegen kreeg. Daarna kwamen de Stones steeds beter in de wedstrijd en beleven strijden, ook na de 2e try tegen. Daarna ging de wedstrijd gelijk op. Natasja Oord, een jaar geleden de initiatiefneemster van het team, scoorde ook de allereerste try voor de dames.

Conversie

De score liep daarna gelijk op en na de vierde try en de benutte conversie van Havelte stond het gelijk. De bezoekers, die zoveel tegenstand niet verwacht hadden, hadden geen antwoord meer op het sterke spel van de thuisploeg. Maar met slechts 14 dames en geen reserves sloeg voor Havelte de vermoeidheid toe, en was 22-22 de onverwachte maar uitstekende uitslag. The Big Stones dames mogen met trots terugkijken op hun debuut.