Jeugd van DOS atletiek doet het goed

Dwingeloo - Start’78 in Steenwijk organiseerde een testwedstrijd voor alle leeftijden voor de eigen vereniging, maar de leden van DOS mochten ook meedoen. Maar liefst 11 atleten van atletiekvereniging DOS hebben meegedaan aan een avondwedstrijd in Steenwijk.

Er waren vele prachtige prestaties, waarvan de meest opvallende prestaties toch wel aandacht verdienen. Vooral de minipupillen waren sterk vertegenwoordigd. Laura Hoen toonde zich op alle onderdelen het beste en kon maar liefst drie persoonlijke records aan haar lijstje toevoegen. Bente Daleman deed voor het eerst mee, maar dat was nauwelijks te zien. Vooral haar prestatie op de 600 meter viel op met een tijd van 2.38.3 minuten eindigde ze als 2e na Laura. Merci Germalem heeft inmiddels al een paar wedstrijden mee gedaan, maar weet zichzelf iedere keer weer te verbeteren. Vooral de 40 meter sprint in 9,1 sec. viel op.

Verspringen

Axelle Hoeve van slechts 5 jaar oud deed ook mee bij de minipupillen. Met een sprong van 1,86 meter bij het verspringen laat zij zien dat zij prima mee kan doen bij haar twee jaar oudere ploeggenoten. Silke Kootstra is inmiddels C-pupil en verbeterde zichzelf op de 600 meter naar een mooie tijd van 2.43.0 minuten. Lieke de Jong kwam uit in dezelfde categorie. Net een paar trainingen gehad en dit was haar eerste wedstrijd. Met een sprong van 2,39 meter bij het verspringen deed ze meteen in de top mee.

Matthias Wolters is B pupil en heeft de smaak van wedstrijden goed te pakken. Wel liep hij voor het eerst een 1000 meter in een knappe tijd van 4.44.8 minuten. Jelle Sminia is nog een jaar ouder en heeft al heel veel mooie prestaties geleverd. Toch wist hij zichzelf te overtreffen bij het kogelstoten met een stoot van 5,07 meter. Merel Hoen is net zo oud en bijna net zo ervaren. Toch twee persoonlijke records waarvan het verspringen met 3,24 meter de mooiste was. Maxim Hoeve kwam uit bij de D-junioren. Discuswerpen was voor hem een nieuw onderdeel, maar zijn worp van 13,50 meter mocht er best zijn. Kevin Zantinga heeft net de atletieksport ontdekt, maar wilde graag laten zien wat hij kan als B-junior. Bij het speerwerpen kwam hij tot 13,70 meter.