Positieve seizoensopening Junior Vogelwachters

Uffelte – De jeugdgroep van de Vogelwacht Uffelte e.o. ging zaterdag 6 september voor het eerst op pad. Eerst werden nog de prijzen uitgereikt aan de bedenkers van de naam en het logo voor deze kersverse jeugdgroep en er was een prijs voor de mooiste foto van een wilde eend. Merel Hoen (naam), Joyce Huizing (logo) en Siebren Nijsingh (foto) waren de winnaars van een mooie verrekijker.

Na de prijsuitreiking gingen de Junior Vogelwachters het veld in. Een groep van bijna 20 enthousiaste natuurliefhebbers tussen de 6 en 12 jaar oud ging op zoek naar de mooiste natuurschatten van het Holtingerveld. Mestkevers, paddenstoelen, reeënsporen, kleine padden, een mooie tak en vogelgeluiden: Zonder moeite spoorden de Junior Vogelwachters al deze interessante dingen op en er was al helemaal niemand die zich druk maakte om de paar druppels regen die vielen. Buiten zijn is uiteindelijk gewoon het leukste om te doen.

Uilenballen

Vanaf nu gaan de Junior Vogelwachters één keer per maand op stap met elke keer een andere activiteit op de planning, zoals bijvoorbeeld uilenballen pluizen, vogels ringen, kiekendieven spotten of nestkastjes timmeren. Aanmelden is nog mogelijk, mail voor meer informatie naar jeugdcommissievwu@gmail.com.

De winnende foto van de fotowedstrijd gemaakt door Siebren Nijsingh: Het kleine eendje zat verstrikt in visdraad en werd gered door het zusje van Siebren. Na de foto is het eendje weer teruggezet.