Mooie clubstrijd bij Huneruiters in Havelte

Havelte - Landelijke rijvereniging en ponyclub Huneruiters uit Havelte hield zondag de jaarlijkse clubkampioenschappen. Het was een prachtige en ouderwets gezellige dag. Door het mooie weer was het makkelijk om op afstand te blijven van elkaar en kon het publiek ook genieten van de prestaties van de leden.

In totaal 22 combinaties streden hard om de felbegeerde kampioensbekers. Onder toezicht en soms wat hulp van het publiek werd ’s morgens eerst de dressuur verreden. De bixieruiters beten de spits af. Dit zijn de jongste leden die in een aparte klasse rijden, waarbij ook een begeleider mee mag in de baan om de soms eigenwijze pony’s in toom te houden. Vijf toppertjes reden in deze klasse mee. Gevolgd door de pony’s die bereden worden door de jeugd tot 18 jaar. Daarna kwamen de paarden aan de beurt. Tijdens de lunchpauze werd er een mooi springparcours op gebouwd in de grote rijbaan met zandbodem op het clubterrein gelegen op sportpark de Meerkamp.

Springruiters

De bixie combinaties gingen bij de springruiters als eerste van start, waarbij ook bij het springen er een begeleider mee mag rennen en springen. Daarbij hebben sommige ouders ook een prijs verdiend.

Na de bixieruiters gingen de hindernissen de hoogte in voor de pony’s en paarden die ieder in hun eigen klasse en niveau reden. Bij een foutloze ronde mocht er direct een barrage verreden worden, dat is een ronde met minder hindernissen die men zo snel mogelijk aflegt. Dat leverde spectaculaire rondes op. De dag werd afgesloten met een traditionele parade op muziek met alle deelnemers en aansluitend de prijsuitreiking en ereronde ook op muziek met een mooi applaus.

Kampioenen: Bixie dressuur Joyce Smit, bixie springen Joyce Smit, bixie allround Joyce Smit, pony’s dressuur Linde Kirghof, pony’s springen Sven Klomp, pony’s allround Annemei van Pelt, paarden dressuur Rhodé Laarman, paarden springen Rhodé Laarman, paarden allround Rhodé Laarman.