Spannend debuut Dwingeler rugby-benjamins

Dwingeloo - De Benjamins van Rugby Club Dwingeloo hebben zich afgelopen zaterdag van hun sportiefste kant laten zien bij deelname aan hun eerste toernooi.

Aan niets was te merken dat deze Benjamins voor het eerst aan een echt toernooi deelnamen. De jongens en meisjes (van 8 en 9 jaar) van Rugby Club Dwingeloo doken vol enthousiasme in de wedstrijd tegen Drachten. Maar liefst vier try’s wisten ze te scoren en met een paar mooie tackles dwong de Dwingelse verdediging respect af. Bij het eindsignaal bleek Drachten met 6 punten toch een maatje te sterk, maar Dwingeloo had de smaak te pakken.

Benjamins

Met deze ervaring op zak werd vol goede moed gestart tegen het veel sterkere Heerenveen. De training van afgelopen weken wierp haar vruchten af. De Dwingelse Benjamins wisten met de zelfde tactiek en sportieve speelwijze flink tegenspel te genereren. Met 8-4 bleken deze Friezen echter te sterk.

Met plezier kijken coaches Kasper, Ingeborg en Wouter met de spelertjes terug op een geslaagd evenement. Een prachtige ervaring voor de Wespen, dat is bijnaam voor de spelers van R.C.D. vanwege hun geel-zwart gestreepte tenue. De gastheren van de Leeuwarder Rugby Club ‘Greate Pier’ hebben een mooi en sportief evenement neer weten te zetten, zo klonk het tevreden. Net als het traditionele broodje knakworst na afloop, smaakt dit naar meer.