Jelle Sminia van av DOS kan vliegen

Dwingeloo - De laatste pupillenwedstrijd van dit atletiekseizoen was op 12 september, dus de laatste kans om nog een paar mooie clubrecords neer te zetten. Van de atletiekvereniging DOS uit Dwingeloo deden Jelle Sminia en Matthias Wolters mee in Heerenveen. Samen met Start’78 uit Steenwijk en Spartacus uit Franeker vormden zij een combiploeg.

Jelle zette op de 60 meter horden een snelle tijd neer van 11,8 sec, maar met hoogspringen verbaasde hij iedereen door over 1,20 meter te springen. Voor een negenjarige jongen is dat een fantastische prestatie en levert dan ook een clubrecord op die nog lang zal staan. Polsstokverspringen was een nieuw onderdeel voor hem, maar met 2,90 meter bevestigde hij maar weer dat hij echt kan vliegen. De kogel kwam na 4,60 meter op de grond en de vortex na 13 meter. Afsluitend mocht hij kijken hoeveel meter hij in 6 minuten kon hardlopen en dat bleek 1175 meter te zijn. Met maar liefst vijf persoonlijke records sloot hij het toernooi af. Met zijn ploeg kwam hij tot een tweede plaats.

Hurkhoog

Matthias kwam uit bij de B-pupillen en verbeterde zichzelf op alle vijf de onderdelen. Voor hem stond hurkhoog op het programma. Dat is springen over een lat in een zandbak. Hij haalde daarmee een hoogte van 75 cm. De vortex wierp hij 9 meter ver. Met gewoon verspringen sprong hij zelfs 2,30 meter ver. Het stoten met een medicijnbal van anderhalve kilogram ging hem nu ook goed af. Hij bereikte de afstand van 4 meter. De altijd enthousiaste Matthias had zich bijzonder verheugd op het laatste onderdeel, namelijk vier minuten zo ver mogelijk hardlopen. Dat hij dat heel goed kan bleek wel uit de afstand van 875 meter. Met zijn ploeg haalde hij de 3e plaats.

De wedstrijd was georganiseerd door AV Heerenveen. Spannend, omdat dit wel coronaproof moest gebeuren. Ondanks de enorme hoeveelheid atleten is dit door een goede organisatie prima gelukt. Alle onderdelen zijn in drie uur tijd uitgevoerd en konden de jongens met een mooi diploma huiswaarts keren