Nieuw in Havelte: praktijk baSIS

Havelte - Per 1 september is praktijk baSIS gevestigd in Havelte aan de Molenkampweg 5. Praktijk baSIS is een praktijk voor coaching, persoonlijke begeleiding en bewustwording door middel van energetische en lichaamsgerichte therapie. Daarnaast kunnen er lessen pilates en kinderyoga worden gevolgd.

Siska Greving krijgt vaak de vraag wat nou precies energetische, lichaamsgerichte therapie is. Maar ook wat dan het verschil is met ‘gewone’coaching of therapie.

„Eigenlijk kun je zeggen dat alles energie is. Wij bestaan ook uit energie. Tijdens mijn behandelingen maak ik gebruik van deze energie en laat ik mij leiden door mijn intuïtie. Ik werk zonder vooropgezet plan, maar volg de klant. Welk verhaal wordt verteld achter de woorden en achter wat je laat zien. En vooral ook welk verhaal vertelt het lichaam", vertelt Siska.

Wijsheid

Ze gaat ervan uit dat het lichaam alles weet en dat alle antwoorden en wijsheid al in de mens zitten. „Soms zijn we het alleen even kwijt door bepaalde gebeurtenissen of door wat we onszelf hebben aangeleerd om ons staande te kunnen houden. Ik beschouw het lichaam dus als ingang om te ontdekken waarom iemand bepaalde klachten heeft of waarom iemand telkens tegen dezelfde dingen aanloopt: vermoeid, verdrietig, gestrest, boos of angstig. Ik help weer te luisteren naar de signalen van het lichaam. Ik richt me op voelen en minder op praten, omdat woorden vaak niet vertellen wat iemand bedoelt." Ze begeleidt zowel jongeren als volwassen.

Stabiliteit

Pilates wordt ook in kleine groepen van maximaal 6 personen aangeboden. Het is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Tevens ondersteunt Siska kinderen van 7 tot 12 jaar in de vorm van kinderyoga. „Kinderen zijn van nature gevoelig en leven in een wereld die drukker wordt. Ze krijgen veel prikkels te verwerken en de verwachtingen liggen hoog. Voor veel kinderen is het moeilijk om tot rust te komen en bij zichzelf te blijven. Ik werk in kleine groepjes van 6 tot 8 kinderen, zodat er aandacht is voor ieder kind. Elke les heeft weer een nieuw thema met verschillende oefeningen, houdingen, ademhaling, spelletjes, kindermassage, ontspanning, creatieve opdrachten en veel plezier! De kinderen mogen helemaal zichzelf zijn en er is geen prestatiedruk."

Info: www.prakijkbasis.eu