Henriëtte Hooge presenteert receptenagenda, waarmee ze stichting Tegenkracht steunt

Zuidwolde - HENRIETTE H. presenteert receptenagenda en draagt hiermee bij aan de stichting Tegenkracht. Voor sport en tegen kanker. Het is een agenda vol recepten met hier en daar een feestelijke uitspatting. Van stamppot tot roerbakgerecht, van maaltijdsoep tot pasta en van vegetarische gerechten tot koolhydraat beperkt.

Met de verkoop van deze agenda gaat er van elk verkocht exemplaar 1 euro naar de stichting Tegenkracht. Deze stichting heeft als doelstelling kankerpatiënten te helpen bij het sporten voor, tijdens of na de behandeling van kanker. Dit doet Tegenkracht door middel van het opstellen en helpen uitoefenen van een sportplan op maat. Via giften en allerlei acties wordt geld ingezameld om het sporten onder professionele begeleiding mogelijk te maken. Dit kan tijdens verschillende fasen van kanker. Onderzoek wijst uit dat sporten een positieve bijdrage kan leveren bij de behandeling, bijwerkingen en aan de kwaliteit van leven.

Personal trainer

HENRIETTE H is de bedrijfsnaam van Henriëtte Hooge en zij is erkend gewichtsconsulent en personal trainer, met specialisatie sportvoeding en fitnesstrainer oncologie. Tevens is ze sportinstructeur en trainer groepslessen hardlopen en bootcamp. Vanuit persoonlijke interesse is zij altijd al bezig geweest met sport, beweging, gezondheid en voeding.

Met de specialisatie fitnesstrainer oncologie heeft Henriëtte de opleiding gevolgd die is ontwikkeld door Michel Meijers met het UMC te Utrecht en diverse organisaties. Deze opleiding is gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken en resultaten. Inmiddels zijn er in Nederland ongeveer 100 opgeleide fitnesstrainers oncologie en is zij in Zuidwolde de eerste.

Prognose

Met de kennis van vandaag is de prognose dat 1 op de 3 mensen ooit kanker zal krijgen. Gelukkig ontstaat er dankzij onderzoek steeds meer kennis over de diverse vormen van deze ziekte, de prevalentie, de risicofactoren, de behandeling en het verloop.

„Als fitnesstrainer oncologie heb je de kennis om te helpen bij een veilige en effectieve manier van trainen en wederopbouw van de conditie. Diverse behandelingen bij de ziekte hebben een negatief effect op je lichaam. En ook op de lange termijn kunnen er nog klachten ontstaan. Daarom is specialistische kennis wat deze betreft van essentieel belang om goed en veilig te kunnen sporten”, weet Henriëtte Hooge.