Eerste kampioenen vv Dwingeloo is een feit

Dwingeloo – De eerste kampioenen worden alweer genoteerd bij voetbalvereniging Dwingeloo. Zaterdagochtend toog JO10-1 in alle vroegte naar Ruinen om een belangrijke wedstrijd te spelen. In de nieuwe competitieopzet, waarin over een heel seizoen in 4 verschillende fases wordt gespeeld, stond de laatste wedstrijd van fase 1 op het programma.

De voorgaande wedstrijden werden allen winnend afgesloten, soms met ruime cijfers (16-1 tegen v.v. De Weide) en soms was het wat spannender (5-4 tegen s.v. Pesse). Bij winst tegen Ruinen kon  fase 1 dus als kampioen worden afgesloten. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden aangezien Ruinen ook nog zonder puntverlies was. Aan beide kanten werden goede kansen gecreëerd, soms omgezet in fraaie goals. Tot aan een 3-3 stand ging de strijd gelijk op. Op dat moment werd echter, naar later bleek, een beslissend offensief ingezet. Met nog 2 fraaie goals in Dwingeler voordeel werd het rust met 5-3.

De voorsprong kwam na de pauze niet meer in gevaar, er werd echter niet meer gescoord aan beide kanten en daarmee werd JO10-1 zonder puntverlies en met een doelsaldo van +30 (39-9) de 1e ‘fase-kampioen’ van v.v. Dwingeloo. Na de herfstvakantie begint fase 2.