Corona in Drenthe en Groningen: vijf doden en 244 nieuwe besmettingen in één etmaal. De teller loopt hard op. Bekijk hier de cijfers per gemeente

Het RIVM heeft het afgelopen etmaal 131 nieuwe meldingen ontvangen van coronabesmettingen in Drenthe en 120 in Groningen. In Drenthe overleden 5 mensen aan Covid-19.

De teller loopt snel op

Sinds het begin van de coronacrisis zijn in Drenthe nu 2.667 mensen besmet of besmet geweest met het coronavirus. In Groningen staat de teller inmiddels op 3.631. Het aantal sterfgevallen bedraagt nu 65 in Drenthe en 22 in Groningen.

Druk op de ziekenhuizen neemt toe

Lange tijd telden beide provincies veel minder besmettingen dan de meeste andere regio’s. De situatie is nog steeds gunstiger dan in de rest van het land, maar Drenthe en Groningen zijn wel bezig aan een inhaalrace.

Ook de ziekenhuizen in beide provincies merken dat. Woensdagochtend verpleegden zij 64 patiënten met Covid-19. Drie weken geleden waren dat er nog nul. De ziekenhuizen verwachten dat zij na het weekeinde de reguliere zorg moeten afschalen met 10 tot 20 procent.

Opmerkingen bij de cijfers

Het werkelijke aantal besmettingen is hoger, want niet alle besmette mensen zijn getest. Het werkelijke aantal doden is hoger, want er overlijden ook mensen aan Covid-19 die niet zijn getest op de ziekte.

De cijfers van het RIVM kunnen afwijken van de cijfers die de GGD-en zelf publiceren. Dat komt door vertraging in de verwerking en doordat er naast de GGD ook andere organisaties zijn die coronatesten uitvoeren.

Corona dashboard

Meer cijfers bekijken? Dat kan op de coronadashboards van de Rijksoverheid, de GGD Drenthe en de GGD Groningen.

M.m.v. Yemna Osman.