’t Keernpunt in Diever krijgt er een ondernemersechtpaar bij

Diever - Henk Willems en Wieneke de Vries van ’t Keernpunt in Diever vierden vorig jaar hun 25-jarig jubileum. Ze zijn in 1994 heel klein begonnen en hebben een goedlopend restaurant en cafetaria opgebouwd aan de Brink in Diever.

Twee van hun personeelsleden, Arjan en Bernadet Huisman uit Nijeveen, zijn nu toegetreden tot de v.o.f. Het echtpaar werkt al vele jaren bij ’t Keernpunt. Hun grote droom om ooit een eigen bedrijf te starten, is nu uitgekomen. Zij hopen over een aantal jaar het bedrijf helemaal over te kunnen nemen.

Beklonken

De besprekingen over de toetreding zijn een paar jaar geleden voorzichtig begonnen. Afgelopen jaar zou het beklonken worden, maar door de corona-perikelen duurde het allemaal wat langer. Het is erg moedig van de ondernemers om in deze tijden de plannen toch door te zetten. Het getuigt van veel vertrouwen in de toekomst.

Henk en Wieneke werken nog volop mee. Zij vinden het nog erg leuk en willen nog geen afscheid nemen. Omdat ze al jaren met elkaar samenwerken hebben ze er ook alle vertrouwen in dat dit goed blijft gaan. „We gaan ook niet de werkzaamheden totaal omgooien, alles blijft zoveel mogelijk dezelfde gang gaan".

Dochters

Wat wel verandert, is dat Arjan en Bernadet boven het bedrijf komen te wonen. Er wordt momenteel druk verhuisd. Hun drie dochters gaan nu ook in Diever naar school. De vaste werknemer Philippe, die de laatste jaren boven de zaak woonde, betrekt een appartement aan de Kruisstraat.

Ondanks de coronacrisis zien de ondernemers en hun team de toekomst met alle vertrouwen tegemoet. „Het is een veelzijdig bedrijf met volop mogelijkheden en kansen".