Timmerdorp in Dwingeloo levert louter vrolijke gezichten op

Dwingeloo – Het Timmerdorp in Dwingeloo is afgebouwd door liefst 268 kinderen, die daar de hele week konden timmeren. Het leverde alleen maar tevreden gezichten op, zelfs na de persconferentie van dinsdagavond over coronamaatregelen. Die deerden het timmerende volk niet.

Het zal bijna niemand ontgaan zijn in en om Dwingeloo, want tot in de wijde omtrek was het geluid van zagen en timmerende hamers te horen. In de herfstvakantie hebben op het Beleefpark Dwingeloo in totaal 268 kinderen meegebouwd aan het huttendorp. „De titel van ‘hut’ doet eigenlijk tekort aan de bouwwerken die de kinderen gerealiseerd hebben. Villa’s en kastelen zijn meer juiste benamingen", aldus organisator Bram Bloemerts van BURO BRAM.

Laatste hand

Het succes van deze nieuwe activiteit, Timmerdorp Dwingeloo in de gemeente Westerveld is ongekend. Alles heeft meegezeten: het weer, het aantal deelnemers, het aantal sponsoren en de vele louter positieve reacties. Afgelopen zaterdag hebben de kinderen de laatste hand gelegd aan de bouwwerken. Aan het begin van de middag werden de laatste spijkers geslagen, werden de schommels en glijbanen die gemaakt zijn nog even nagekeken waarna de burgemeester van het Timmerdorp arriveerde om te komen kijken naar zijn nieuwe dorp. „Precies een week geleden stonden we hier ook met zijn allen, maar was ik een beetje een gekke burgemeester zonder dorp. Doordat jullie zo hard met elkaar hebben gewerkt, sta ik nu in het mooiste dorp van Drenthe welke binnen een week is gebouwd", aldus de burgemeester. Deze ging tezamen met een makelaar alle bouwwerken bij langs om te keuren. „Wij hebben een badkuip gemaakt, wij een sjoelbak en klimmuur", waren enkele reacties van de kinderen die bij deze keuring benoemd werden. Uiteindelijk hebben alle kinderen een bouwcertificaat ontvangen en een leuk cadeautje. „Dat dit het begin is van een nieuwe traditie in Dwingeloo staat vast, in 2021 zullen we dan ook zeker terugkeren met een 2e editie", aldus Bram.