Inzamelingsactie van voedselbank is noodzakelijk

Regio Vrijwilligers staan op zaterdag 12 december klaar in meerdere supermarkten om goederen in te zamelen voor de voedselbank Westerveld. Klanten kunnen die dag één of meerdere producnten doneren.

De inzamelingsactie voor de 39 aangesloten huishoudens in Westerveld wordt gehouden in samenwerking met de supermarkten AH René Brouwer in Dwingeloo, AH Abe Brouwer in Havelte, COOP Doede Simonides in Diever en COOP Doede Simonides in Vledder.

Aantal huishoudens stijgt

In de gemeente Westerveld maken een toenemend aantal huishoudingen gebruik van het aanbod van de voedselbank. „Jammer genoeg is het aanbod van volwaardige producten vaak niet evenredig met de behoefte”, geeft Alien Jalvingh, coördinator voedselbank Westerveld, aan. „De actie om wel goede houdbare producten in te zamelen is noodzakelijk om de komende tijd de pakketten voor de klanten aan te vullen, zodat er een aantal redelijk gezonde maaltijden gemaakt kunnen worden.”

In de supermarkten zijn lijstjes beschikbaar met te doneren producten. Het gaat om houdbare producten, zodat die enig tijd opgeslagen kunnen worden. Ook staan er speciale verzameldozen voor DE punten.

Voedselbank Westerveld houdt zich het hele jaar door aanbevolen voor giften, zowel in natura als financieel. De Voedselbank heeft de ANBI status.

Op de website van Voedselbank Zuidwest Drenthe, waar voedselbank Westerveld, samen met Meppel en Hoogeveen deel van uitmaakt, staat meer informatie.

www.voedselbankzuidwestdrenthe.nl