Nieuw woonzorgcentrum in Vledder heet De Borgstee

Vledder - Ruim honderd suggesties voor een nieuwe naam. Dat was de buit van de oproep van Stichting Onderdak Vledder aan inwoners van het dorp.

Hen werd gevraagd om mee te denken over een passende naam voor het in aanbouw zijnde zorgcomplex in Vledder-Noord, dat uiteindelijk de naam De Borgstee heeft gekregen. Er waren vooraf enkele denkrichtingen mee gegeven bij het zoeken naar een geschikte naam. Zo moest de naam moet iets zeggen over de functie van het gebouw en streekgebonden zijn. Gebruik van de Drentse taal zou een streepje voor hebben bij de selectiecommissie.

Unaniem

Uiteindelijk werd de inzending van mevrouw Pries uit Vledder gekozen. Met behulp van het Drents woordenboek bedacht zij de naam ‘De Borgstee’. Deze inzending kreeg de meeste stemmen en de naam werd dan ook unaniem gekozen. ‘Borg’ verwijst naar geborgenheid en de boerderijvorm van het gebouw verwijst naar het woord ‘stee’, dat staat voor boerderij. Vooraf was bekend gemaakt dat naast de eeuwige roem en een bos bloemen, de winnaar ook een beeld geschonken zou krijgen van Klaas van Dijk uit Vledder.

Opening

De bouw van het zorgcentrum in Vledder verloopt voorspoedig. Naar verwachting wordt het gebouw komende maand opgeleverd. Daarna is er ruim twee maanden de tijd om het centrum in te richten. Ook hebben zich al belangstellenden gemeld voor een gesprekken met NNCZ, de organisatie die de zorg gaat verlenen in het gebouw. Ook zijn er al enkele zorgappartementen in De Borgstee toegewezen aan toekomstige bewoners.