Burgemeesters werken graag mee aan Sinterklaasjournaal

Regio – De burgemeesters van Westerveld en De Wolden hebben met veel plezier meegewerkt aan het Sinterklaasjournaal. „Een geweldig initiatief en een mooie actie”, volgens burgemeester Roger de Groot.

Ruim 2,2 miljoen mensen hebben zaterdag gezien hoe de stoomboot van Sinterklaas aanlegde bij de fictieve Dieuwertje Blokkade. De Sint en zijn Pieten vertrokken meteen naar het Grotepietenhuis, waar zij vrolijk het defilé afnamen van burgemeesters uit Nederland. Dit jaar is, vanwege corona, het sinterklaasfeest en dus ook de intocht anders dan normaal. Sinterklaas werkt vanuit ‘huis’ en daarom komt iedereen naar hem toe.

In aanloop naar de landelijke intocht had de NTR-NPO alle burgemeesters in het land benaderd met de vraag om mee te werken aan het Sinterklaasjournaal. Vrijwel iedereen gaf hier gehoor aan. Via een filmpje op de website van het Sinterklaasjournaal deden zij een oproep aan kinderen om tekeningen voor Sinterklaas in te leveren op het gemeentehuis, zodat de burgemeesters deze zouden kunnen geven aan Sinterklaas. Zaterdag was te zien hoe de burgemeesters zakken vol tekeningen overhandigden.

Burgemeester Rikus Jager van de gemeente Westerveld vond het leuk om mee te werken aan het Sinterklaasjournaal. Hij heeft „met grote waardering” de landelijke intocht op televisie gevolgd.

Lokale initiatieven

Burgemeester Roger de Groot van gemeente De Wolden zei ook direct ‘ja’ tegen het verzoek om mee te werken.

Dat het enthousiasme bij de kinderen was gewekt bleek onder andere uit de vragen die de burgemeester kreeg via messenger. De kinderen wilden graag weten waar zij hun tekening konden inleveren. De Groot motiveerde de kinderen om deze in te leveren via de website van het Sinterklaasjournaal.

Later volgden ook lokale initiatieven vanuit dorpen als de Wijk en de ondernemersvereniging in Zuidwolde, met het verzoek om ook lokaal een bijdrage te leveren aan filmopnames. Ook hieraan heeft Roger de Groot graag en met veel plezier zijn bijdrage geleverd. De burgemeester is ook enthousiast over andere initiatieven die zijn ontstaan zoals bijvoorbeeld De pubquiz in Ruinerwold. „Het is mooi om te zien hoe in deze bijzondere tijd creatieve initiatieven ontstaan. Waar kinderen en hun ouders blij van worden.”