Wereldlichtjesdag is dit jaar te volgen via livestream

Meppel - Wereldlichtjesdag is dit jaar, op zondag 13 december, te volgen via een livestream.

Op de tweede zondag van december is er dit jaar geen bijeenkomst in kader van Wereldlichtjesdag, waarbij de aanwezigen kaarsjes kunnen aansteken ter nagedachtenis aan de overleden kinderen. In plaats daarvan zal er een livestream worden aangeboden die gevolgd kan worden via www.uitvaartmetbeeld.nl/wereldlichtjesdag.

Sinds 2006 vindt Wereldlichtjesdag plaats. Wereldwijd worden er hartverwarmende bijeenkomsten georganiseerd, ook jaarlijks vanuit Meppel, om zo samen overleden kinderen te herdenken.

Kaars ontsteken

„Tijdens de livestream, zal er als vanouds de kaars worden ontstoken om 19.00 uur, worden herinneringsharten in de Wereldlichtjesdag-boom gehangen en zal er muzikale ondersteuning zijn”, legt Annerie Kremer uit, initiatiefnemer van de bijeenkomst in Meppel. „Ook al is er geen fysieke nabijheid mogelijk om te delen met velen, we geloven dat de livestream hartverwarmend en verbindend kan zijn.”

Iedereen die betrokken wil zijn en een kind wil herdenken kan een herinneringshart uitprinten en kleuren, gedachten of herinnering opschrijven. Het hart is te downloaden op de site www.wereldlichtjesdag.nl. Annerie Kremer uitvaartzorg zorgt ervoor dat alle ontvangen harten een plekje krijgen in de Wereldlichtjesdag-boom in park Berg en Bos te Apeldoorn. „Deze harten blijven tot na de kerst hangen, zodat iedereen een kans heeft om het te gaan bekijken.”