Kinderpopkoor De Singkids in Havelte gaat verder

Havelte - Op de laatste workshop 'Zingen in een popkoor' konden kinderen in Havelte laten horen welke liedjes ze in de zes workshops hebben gezongen. De workshops waren mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Westerveld.

Doordat er twee weken niet in de Veldkei gezongen mocht worden, heeft het kerkbestuur toestemming gegeven om naar de Clemenskerk in Havelte te komen. Daar is ook de presentatie voor de ouders geweest. „Graag hadden we iedereen uitgenodigd om te komen luisteren, maar daarvoor gooide het coronavirus roet in het eten”, laat de organisatie weten

De kinderen mochten zelf mee beslissen wat gezongen zou worden. Er is gekozen voor liedjes van onder andere Suzan en Freek (Geeft niet en De Overkant), van Lady Gaga (Shallow) en van Maan (Ze huilt en ze lacht).

Deze workshops hoeven niet het einde te zijn van de zangcarrière van deze kinderen. In januari kunnen ze doorgaan in het nieuwe kinderpopkoor in Havelte, de Singkids. De repetities worden gehouden in de Veldkei op maandagavond. Iedereen die zin heeft om mee te doen kan zich opgeven via een mail naar singkidshavelte@gmail.com of via de website https://sing-kids-havelte.jimdosite.com

De Singkids maken straks deel uit van Muziekvereniging De Bosnimf, net zoals de Swingband Havelte een onderdeel is van De Bosnimf.