Mager jaar voor Cultuurfonds Westerveld, maar er komen nieuwe kansen

Diever - Het Cultuurfonds Westerveld steunde in 2020 projecten van het Roestvrij Theater in Diever, Kleur je Hart in Geeuwenbrug en een publicatie over kunstenaar Siemen Dijkstra uit Dwingeloo. Niettemin kijkt het bestuur terug op een mager jaar. Door de coronacrisis was het aantal aanvragen beduidend minder dan gebruikelijk. Bovendien moesten enkele door het fonds ondersteunde projecten op het laatste moment geschrapt worden.

Dit teleurstellende lot viel de kerstconcerten van twee koren ten deel. Die zouden in de kerken van Diever en Vledder worden gegeven. Om toch van zich te laten horen, gaf een van de koren nog wel een buitenconcert bij zorgcentrum de Menning in Wilhelminaoord. Ook ging noodgedwongen een streep door een reeks toneelvoorstellingen in Westerveldse restaurants. Vanwege de speelplek van deze kleinschalige productie was gekozen voor ‘Lang leve de familie’ van Alan Ayckbourn. In dat stuk viert een gezin in een restaurant de 59ste verjaardag van moeder.

Initiatieven

Het bestuur van het Cultuurfonds Westerveld hoopt dat de productie in 2021 alsnog doorgaat, maar kijkt ook uit naar andere interessante initiatieven: „Laat mensen met plannen de moed niet opgeven. Het is begrijpelijk dat ze in deze onzekere tijden wat gas terugnemen, maar hopelijk verdwijnen hun ideeën niet in de prullenmand”, aldus voorzitter Levien Drost. Alle informatie over het aanvragen van een bijdrage van het Cultuurfonds Westerveld is te vinden op de website: www.cf-w.nl.