Virtuele Nieuwjaarsloop sv Friesland krijgt vervolg

Diever – Nu het niet meer mogelijk is om lopen te organiseren, is de SV Friesland eind 2020 en begin 2021 van start gegaan met de virtuele Nieuwjaarsloop over 1 tot 21 kilometer. Deze kan op elke willekeurige plaats worden afgelegd. De deelnemer kiest voor een afstand en route, deze neemt hij op met de smartphone.

Ook kan een route uitgekozen worden via Google Maps of Afstandmeten. „Je komt op plaatsen waar je nooit eerder bent geweest. Je upload je tijd en route en stuurt die in via de website van de sportvereniging Friesland”, aldus de vereniging.

Iedere zaterdag om 20.00 uur worden de uitslagen bekend gemaakt. „Je kunt kiezen of je een medaille wilt, dan wordt die opgestuurd. Wil je nog een andere afstand lopen, dat mag ook.”

Op 20 januari startte de tweede virtuele run, de Virtuele NL-Run 2021. Nieuw is hierbij dat de afstanden ook wandelend mogen worden afgelegd. „Veel lopers kunnen de motivatie niet opbrengen om voor zich zelf een eind te lopen, omdat er toch geen loopdoel is. De wedstrijd- en recreatielopen zijn afgelast, maar nu deze mogelijkheid er is, gaan veel lopers en wandelaars weer actief bezig en vinden het leuk om deze loop mee te doen voor een medaille of klassering.'

https://svfriesland.nl/evenementen/virtuele-run/informatie-nl-run-2021/