Rick Martens (19) begint eigen mechanisatiebedrijf in de Wijk

De Wijk – Het dorp De Wijk heeft er weer een jonge ondernemer bij gekregen. Sinds 1 januari dit jaar is Rick Martens (19) officieel van start gegaan als monteur in de landbouwmechanisatie. Met zijn bedrijf Martens Techniek richt hij zich op onderhoud, reparatie en aanschaf van machines en tractoren.

Nadat Martens de opleiding ‘monteur mobiele werktuigen’ had voltooid, deed hij werkervaring op bij een aantal landbouwmechanisatiebedrijven in de regio.  Daar ontstond ook de wens om zelfstandig aan de slag te gaan. „Het hele traject van het klantencontact, tot de diagnose, offerte en het oplossen van het probleem wil ik zelf in de hand hebben. Daarom pak ik alle klussen aan. Je leert er  van, en het is heel afwisselend. Dat is tevens het leuke aan dit vak.”

Niet als probleem gezien

In deze lastige coronatijd starten als  ondernemer  wordt daarom ook niet als een probleem gezien. „Nee, in het geheel niet. Ik woon nog thuis, heb nog geen gezin en/of hypotheek, kan alle kanten nog op.” Vriendin Indy verzorgt overigens wel de social media. „Daar is ze beter in dan ik.” Dat sleutelen zat er overigens al op jonge leeftijd in bij Martens. „Het begon met brommers opknappen in de schuur bij mijn ouders. Tot dat er tractoren en shovels op de dam bij huis kwamen te staan. Dat kon natuurlijk op een gegeven moment niet meer.”

Bij Jan Koster aan de Stapelerweg 5 in de Wijk vond de jonge ondernemer onderdak in een loods op het boerenbedrijf. „Ik zocht een grotere werkplaats en dit kwam ter sprake nadat ik een tractor voor hem gerepareerd had.  Vanaf oktober zijn we bezig geweest om het hier in te richten en op te knappen.” Naast de loods staat een kleine unit, die dienst doet als kantoor. „Ook handig natuurlijk om een klant of vertegenwoordiger te ontvangen”, lacht Martens.

Met Martens Techniek richt Rick zich vooral op onderhoud en repareren van landbouw en tuin- en parkmachines, zoals kalibreren en het uitlezen van storingen via de computer. „We beschikken over moderne apparatuur en zijn niet merkgebonden.” Daarnaast kunnen klanten er terecht voor de verkoop van smeermiddelen, gereedschappen, tractoren en machines.

Voor meer informatie:  telefoon: 06-46307803 of via facebook.com/martenstechniekrick