Pand&Erf overgenomen door Gezellig Werkt Onderhoud

Ruinerwold – Pand&Erf, het dienstverleningsbedrijf van Jeene Keizer uit Ruinerwold, is per 1 februari overgenomen door Gezellig Werkt Onderhoud uit Zwolle. De63-jarige Keizer, die elf jaar geleden begon als ondernemer, wil zijn werkzaamheden een beetje afbouwen.

Anderhalf jaar geleden kwamen beide bedrijven voor het eerst met elkaar in contact. Dit gebeurde via Nico Huiskes uit Ruinerwold, relatiebeheerder voor het bedrijf uit Zwolle. Huiskes: „We wonen vlakbij elkaar en via-via ontstonden de eerste gesprekken over een eventuele overname.” Dat liep toen op niets uit, maar inmiddels zijn beide bedrijven tot elkaar gekomen.

Voor Keizer was het een pre dat Pand&Erf werd overgenomen door een bedrijf dat dezelfde no-nonsense mentaliteit hanteert. „De mensen ontzorgen is wat we doen, op een zo goed mogelijke manier. Kwaliteit staat voorop.” In Gezellig Werkt Onderhoud vond hij de juiste partij. „Ik geef het nu met een gerust hart uit handen.”

Nauwelijks ruimte

De laatste jaren was er binnen Pand&Erf nauwelijks ruimte meer om nieuwe klanten aan te nemen. Keizer: „Wegens drukte moest ik vaak nee verkopen. Bij Gezellig Werkt Onderhoud is weer ruimte voor groei, dus vanaf nu kan er weer ja gezegd worden. Ik ga hen helpen om nieuwe klanten aan te trekken en mensen te bezoeken die ik eerder moest afzeggen.” Daarom blijft hij een dag in de week actief voor Gezellig Werkt, om de bedrijfswerkzaamheden rustig over te dragen. Het is in ieder geval niet meer de bedoeling dat Keizer zelf nog de hoge trap opgaat. „Ik blijf voortaan met beide beentjes op de grond staan”, zegt Keizer lachend.

De Ruinerwoldiger merkte de afgelopen jaren steeds vaker dat met name 60-plussers en tweeverdieners de klusjes aan de woning, tuin en erf uit lieten voeren door een gespecialiseerd bedrijf. „Ouderen zeggen vaak, laat de kinderen maar op de koffie komen, in plaats van klussen. Tweeverdieners hebben ’s avonds na een drukke dag geen zin meer om thuis nog klusjes uit voeren. Ze besteden de spaarzame vrije tijd liever aan andere zaken.” Gezellig Werkt Onderhoud is helemaal ingespeeld om deze categorie te ontzorgen. Huiskes: „We willen het laagdrempelig houden en de dienstverlening en werkwijze van Pand&Erf graag in dezelfde lijn voortzetten. Afspraak is afspraak is ons motto.”

Aan de nieuwe website:  www.gezelligwerktonderhoud.nl wordt momenteel nog gewerkt. Voor meer informatie: info@gezelligwerkt.nl of 085 - 070 2855.