BEW en Peter Gjaltema zetten samenwerking nog een jaar voort

Vledder/Steenwijk - BEW en Peter Gjaltema uit Steenwijk zetten de samenwerking nog een jaar voort. Trainer Peter Gjaltema is een contractverlenging van 1 jaar met vv BEW overeengekomen.

Het coronavirus heeft van het jaar 2020 een bijzonder en turbulent jaar gemaakt. Onder leiding van Gjaltema stond het eerste elftal van vv BEW bovenaan in de 5e klasse A. Aangezien het seizoen helaas niet meer werd afgerond, werd promotie naar de vierde klasse op papier 'afgedwongen'. De 54-jarige trainer uit Steenwijk was ervan overtuigd dat zijn elftal ook in de vierde klasse mee zou kunnen draaien.

Het begin van dit seizoen begon goed met een thuisoverwinning. De wedstrijden daarna werden nipt verloren, maar hadden ook de andere kant op kunnen vallen. Helaas werd al gauw weer duidelijk dat competitievoetbal weer op slot zou gaan. Sinds de vorige contractverlenging met Gjaltema zijn er helaas maar enkele wedstrijden gespeeld.

Het bestuur van BEW ziet bij de trainer nog altijd het fanatisme en bevlogenheid om voor het volgende seizoen de samenwerking voort te zetten. De trainer geeft aan het voetbal erg te missen. Zowel Gjaltema als het bestuur van BEW hopen dat er in het huidige seizoen nog gevoetbald kan worden en zo kan worden aangetoond dat BEW thuishoort in de 4e klasse.