Voetbalschool van vv Dwingeloo floreert

Dwingeloo - In de afgelopen periode hebben jeugdtrainers van vv Dwingeloo wekelijks activiteiten georganiseerd in de competitieloze periode als gevolg van de coronamaatregelen. Met veel enthousiasme en creativiteit zijn er zowel door de week als op zaterdagen alternatieven bedacht. Het gemis van 'echte wedstrijden' was bij veel jeugdspelers merkbaar.

Op initiatief van hoofdtrainer en technisch jeugdcoördinator Rob Vliek wordt op een viertal zaterdagen 'de voetbalschool v.v. Dwingeloo' gehouden. Gedurende een uur worden via een circuittraining vier verschillende oefenvormen aangeboden.

Bewegingsagoog

Twee van deze oefenvormen worden door specialisten gegeven. Het onderdeel techniektraining wordt verzorgd door techniektrainer Jeffrey Dijkstra uit Noordwolde (Fr).  Jeffrey (19 jaar) heeft in de jeugd bij PEC Zwolle en SC Cambuur gespeeld en speelt nu in het eerste van d’Olde Veste, waar hij ook jeugdtrainer is bij het O17-team. Jeffrey is werkzaam als bewegingsagoog bij Hoeve Boschoord.

Monique Uneken, eigenaar van Fysioplus Diever-Dwingeloo, neemt het onderdeel loop-en coördinatie training voor haar rekening. Monique heeft in het verleden dit onderdeel ook met veel enthousiasme verzorgd. Fysioplus is bij voetbalvereniging één van de hoofdsponsors van het Ondernemers Collectief Dwingeloo (OCD) en is voor sportblessures -en advies voor al haar leden beschikbaar tijdens een wekelijks inloopspreekuur op het sportpark. De andere onderdelen bestaan uit pass-en trapoefeningen, positiespelen, afrondingsoefeningen en kleine partijspelen.

Veel aanmeldingen

De voetbalschool wordt georganiseerd voor alle jeugdleden tot en met O14. Maar liefst 66 jeugdspelers hebben zich aangemeld. De eerste activiteit vindt bij goede weers-en terreinomstandigheden plaats op zaterdag 27 februari. De andere dagen zijn : zaterdag 6, 13 en 20 maart.

Het is volgens het bestuur een leuk initiatief dat moet zorgen voor variatie voor de jeugdspelers in de coronaperiode. Door het aantal aanmeldingen is deze activiteit bij voorbaat al geslaagd.