De Proeverij van Dwingeloo is officieel geopend

Dwingeloo - Na twee maanden intensieve werkzaamheden is de opening van de Proeverij van Dwingeloo afgelopen vrijdag op bescheiden wijze gevierd. De grote noodwinkel voor het pand is inmiddels verwijderd, zodat iedereen nu het resultaat van de verbouwing kan bewonderen.

„Ja, we hebben hard meegewerkt en zijn blij dat het nu nagenoeg zover is", zegt Rachella Diephuis, die samen met haar partner Marcel Grit aan het eind van 2020 het pand heeft gekocht. „Er moeten nog enkele details aangebracht worden, maar we zijn over het resultaat bijzonder trots."

Het ziet er dan ook geweldig uit, klanten kunnen hier altijd vers, ambachtelijk brood en delicatessen kopen. Als de terrassen open mogen, kan bij de Proeverij van Dwingeloo een kopje koffie of thee en diverse soorten wijn ook een tapbiertje besteld worden. „Uiteraard hebben we ook vele soorten kaas, noten en droge worst - van Slagerij H.J. Drenth -, maar onder andere ook gemberbier en balsamico. Ach eigenlijk allemaal lekkere artikelen", vertelt ze lachend.

Ontmoetingsplek

„De bedoeling is dat het een ontmoetingsplek wordt om te proeven en te genieten. Als het zover is, gaan we natuurlijk ook proeverijen organiseren en daar heb ik ontzettend veel zin in", aldus een enthousiaste Rachella.

Burgemeester Rikus Jager opende het pand samen met Rachella en haar dochter Anne-Lis. Jager vond het van grote lef getuigen om in deze tijd een pand te kopen en te verbouwen, waarmee hij hen dan ook van harte feliciteerde.

De proeverij van Dwingeloo is van dinsdag tot en met zaterdag van 08.30 tot 17.00 uur geopend, bestellen kan ook altijd via 0521-593626.

Monica Onderstijn