Zussen Margreet en Reina Crispijn uit Zuidwolde brengen roman uit

Bij uitgeverij Z&K is het nieuwe boek verschenen van Reina Crispijn uit Zuidwolde. De roman De Binnentuin schreef ze samen met haar zusje Margreet.

Een verwaarloosd veldje met daaromheen de kleine achtertuinen van hoge herenhuizen: dat is de setting van De binnentuin van Margreet en Reina Crispijn. De dochter van vrienden van de eigenaar, de heer Laarhuis, komt op het idee om het veldje om te toveren tot een gezamenlijke groentetuin. Alle buren die meedoen hebben zo hun eigen verhaal. Ruzies, problemen en verliefdheden: alles passeert de revue. En langzaam maar zeker raken al deze levens door de binnentuin met elkaar verweven.

De twee nemen de lezer in De binnentuin mee naar een bijzonder stukje grond, bevolkt door bijzondere karakters.

Groot gezin

Reina en Margreet Crispijn zijn afkomstig uit een groot gezin waar muziek, lezen en verhalen vertellen een must was. In hun eigen gezinnen namen zij die traditie over. Reina schreef haar eerste boek door een weddenschap met haar vader. Ze bleef daarna schrijven. Margreet ging aan het werk toen haar kinderen erop aandrongen dat ze de verhaaltjes die ze voorlas moest opschrijven. De zussen blijven ook apart van elkaar aan het werk, maar zeggen ze: „Samen schrijven geeft wel iets extra’s.” Het ligt voor de hand dat familierelaties in hun gezamenlijke romans een belangrijke rol spelen.