Geslaagd Paas Parcours van Stolk Autoservice

Dieverbrug - Ruim tweehonderd deelnemers hebben tweede paasdag op coronaproof wijze deelgenomen aan Stolk’s Paas Parcours. Deze oriënteringsrit in de auto was een initiatief van Emiel Stolk van Stolk Autoservice waar iedereen gratis aan heeft kunnen deelnemen.

„De aanmeldingen gingen enorm hard. Waar wij van tevoren hadden gerekend op dertig deelnemende teams, heb ik dit in samenwerking met Bram van Buro Bram nog kunnen uitbreiden naar ruim zestig. De overige aanmeldingen zijn op de reservelijst genoteerd”, vertelt Stolk.

Schokbrekerstestbank

Bij aankomst reden de deelnemers eerst door de garage van Stolk aan de Wringen heen, waar de auto’s over de schokbrekertestbank gingen om zeker van een veilige reis te zijn om daarna zowel de goodiebags als de route overhandigd te krijgen.

Door onder andere een fotoroute, een originele puzzelroute met behulp van kalenders, de Max Verstappen route en meer kon de tocht van ruim vijftig kilometer gereden worden door onder andere Diever, Wittelte, Uffelte, Lhee en Eemster. Onderweg konden extra punten behaald worden door opdrachten te voltooien. Van inparkeren, tot het gooien van ballen in tonnen vanuit de auto, tot het maken van reclamefilmpjes van eigen auto’s.

De meeste punten werden gehaald door het team Cas & Co die de bijbehorende eerste prijs, een JBL Box, kreeg overhandigd. Team Prakken en Co kreeg voor het behalen van de tweede plek een barbecue. Team de Vogels werd derde en kreeg hiervoor een goed gevulde tavelbag.

„Gezien de vele positieve reacties komen we in de toekomst wellicht terug met een tweede editie”, laat Emiel Stolk weten.