Mies Brons-Hunink uit Diever blaast honderd kaarsjes uit

Liefst honderd kaarsjes mocht ze maandag uitblazen. Mies Brons-Hunink, woonachtig in Diever, vierde haar honderdste verjaardag.

Een groot deel van haar leven bracht de in Deventer geboren Mies door in Amsterdam. Om op kortere afstand van haar drie zoons te kunnen zijn, vestigde ze zich later in Twello, waar ook een nieuwe liefde opbloeide. Toen haar echtgenoot overleed, ontmoette ze haar derde grote liefde en samen met hem, Henk Kremer, kwam ze ruim elf jaar geleden richting Drenthe. Al die tijd woont ze met ontzettend veel plezier in een aanleunwoning bij de Jan Thijs Seinenhof in Diever.

Weliswaar is Henk Kremer ondertussen overleden, Mies zorgt nog elke dag voor haar zelf. En dat gaat volgens zoon Thon nog prima. „Met de nodige hulp en dagelijks een verzorgde maaltijd, doet ze nog heel veel zelf. Natuurlijk wordt het allemaal wel ietsje minder, maar dat hoort er bij”, zo vertelt Thon die tegenwoordig in Meppel woont.

Regie in handen

De 100ste verjaardag van Mies Brons werd maandag in Steggerda gevierd op de boerderij van de neef van de jarige. „Daar was in deze tijd van corona iets meer ruimte om te vieren en om met familie en vrienden te genieten van de heerlijke taart.” Op dat moment had ze burgemeester Rikus Jager al op bezoek gehad. „Moeder was helemaal verguld met de mooie bos bloemen die hij had meegenomen”, zo zegt Thon. „De burgemeester was ook verrast. Hij vertelde dat het voor de eerste keer was dat hij op een verjaardag van een 100-jarige was geweest, die zelf de regie nog in handen had.” De bos bloemen van de burgemeester heeft een plaats gekregen bij de andere boeketten waarmee Mies maandag werd verrast.