Kalfsvlees van ‘t Achterhuus blijft nu ook in de buurt

Dwingeloo - Sinds december vorig jaar kan iedereen genieten van het grote vleesassortiment dat bij de Boerderijwinkel ’t Achterhuus van Jenda en Allard Pierik in Leggeloo 52 verkocht wordt. „Wij wonen hier sinds 25 jaar en vonden het eigenlijk jammer dat het kalfsvlees meestal geëxporteerd wordt naar het buitenland, zoals naar Italië en Portugal. Het is namelijk een heerlijk, mals en mager product, dus besloten wij hier iets aan te gaan doen”, vertelt Jenda.

Het vlees wordt geproduceerd door de Vleeskalverenboerderij van hun dochter en haar partner op Honingvlaken. Daarna geslacht, geportioneerd en vervolgens vacuüm verpakt door een kleinschalige slagerij. „Het zijn dikwijls stiertjes van zo’n 180 kilo, waardoor het vlees erg mals is en dus mooi rosé. Wij hebben in de diepvries puur vlees, dus de consument moet het zelf afmaken, aangezien het vlees van nature smaakvol is, is het voldoende om het een beetje te kruiden. De bereidingstijd van bijvoorbeeld een schnitzel of een entrecote is ongeveer vijf minuten”, legt ze uit.

Niet zijn alleen kalfsschnitzels, gehakt, rollade, spareribs en diverse soorten biefstuk te koop, maar ook kipproducten, zoals kipfilet, kippenbout en scharreleieren. Op aanvraag kunnen ook gemengde pakketten besteld worden, voor onder andere de barbecue.

De openingstijden zijn vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur. Voor meer informatie 06-23933948 of pierik52@outlook.com.

Monica Onderstijn