Dit zijn de duurste huizen die je in Drenthe kunt kopen. Bekijk hier Villa Magnum Gaudium in Ruinerwold, de peperdure manege in Vledder en alle andere miljoenenhuizen in de provincie

De koophuizen mogen dan nu wel als warme broodjes over de toonbank gaan, de allerduurste huizen in Drenthe staan toch al een tijd te koop. Vooral in Zuidwest-Drenthe staan veel huizen waar meer dan een miljoen euro voor wordt gevraagd.

Paardenmanege Vledder: 4,5 miljoen euro

Het allerduurste huis dat momenteel te koop staat in Drenthe is de paardenmanege aan de Vledderlanden 1-3 in Vledder in de gemeente Westerveld. 4,5 miljoen tel je daar voor neer. Voor paardensportliefhebbers een pareltje met stallen die zich nog net niet automatisch laten uitmesten en een galopbaan van ruim 1 kilometer.

Woonboerderij Westerveld: 1,2 miljoen euro

Ook in gemeente Westerveld: Van Helomaweg 17 in Havelte. Een woonboerderij met bijgebouw en bakhuisje. Het pand is gebouwd in 1925 en helemaal gerenoveerd in 2007. De vraagprijs: bijna 1,2 miljoen euro.

Monumentale villa in Ruinerwold: 1,7 miljoen euro

En wat dacht je van de monumentale villa Magnum Gaudium in Ruinerwold in gemeente De Wolden? Stap je daar binnen, dan waan je je een eeuw terug in de tijd. De eigenaresse kocht het als bouwval en knapte alles helemaal op, met een ‘rode’ en ‘groene’ kamer, een bibliotheek én de entree die oorspronkelijk alleen maar voor notabelen en dominees werden gebruikt. Hier wonen? Dan ben je bijna 1,7 miljoen lichter.

Woonboerderij in Ruinerwold: 1,1 miljoen euro

Ook te vinden in Ruinerwold: Haakswold 5. Ook een monumentaal pand dat is gebouwd in 1900. Voor deze woonboerderij tel je ‘slechts’ 1,1 miljoen euro neer. De highlights: de vestibule, de indrukwekkende trap en deuren met geëtst glas. En niet te vergeten de houten kapschuur.

Woonboerderij in Ansen: 1,4 miljoen euro

Ook de Kerkdijk 14 in Ansen staat te koop. Voor deze woonboerderij mét gastenverblijven en bijna 1 hectare grond betaal je 1,4 miljoen. Ook handig: van deze boerderij kunnen twee huizen gemaakt worden.

Woning in Ruinerwold: bijna 1,2 miljoen euro

De Dokter Larijweg 110 in Ruinerwold is geschikt voor paardenliefhebbers of mensen die een bed & breakfast willen beginnen. Ook heeft de woning uit 1880 een praktijkruimte. De woning staat te koop voor 1.175.000 miljoen.

Mini-Havixhorst in de Wijk: bijna 1,2 miljoen euro

Ok, nog eentje uit gemeente De Wolden. Commissieweg 40 in de Wijk. Een ‘mini-havezathe Havixhorst’ met aangelegde tuin en veel oude stijlelementen. Vraagprijs: bijna 1,2 miljoen.

Modern huis in Eelderwolde: 1,2 miljoen euro

Ook in de rest van Drenthe zijn nog behoorlijk wat huizen met een fors prijskaartje te vinden. In de gemeente Tynaarlo aan het Neerwoldeiland 33 in Eelderwolde voor ruim 1,2 miljoen.

Woonboerderij in De Punt: bijna 1,2 miljoen euro

In dezelfde gemeente vind je ook de Ydermade 1 in De Punt, die ook voor bijna 1.2 miljoen euro te koop staat.

Saksische woonboerderij in Valthe

Ook een huis om echt even bij weg te zwijmelen: Kampweg 1 in Valthe. Een Saksische woonboerderij met sauna, zwembad, bibliotheek én enorme wijnkelder.

Woonboerderij Emmer-Compascuum: ruim 1,1 miljoen euro

Liever in Zuidoost-Drenthe wonen? Ook daar staan enkele miljoenenhuizen te koop. Zo heb je Maatschappijweg 25 in Emmer-Compascuum voor ruim 1,1 miljoen euro..

Stulpje in Schoonebeek: 1,4 miljoen euro

Aan d Middendorp 15 in Schoonebeek staat nog een stulpje voor 1,4 miljoen euro.

Villa met Stallen in Pesse: bijna 1,5 miljoen euro

En om af te sluiten met Zuidwest-Drenthe: in de gemeente Hoogeveen, vlakbij het dorp Pesse, staat Hoogeveenseweg 25 te koop. Ook weer uitermate geschikt voor paardenliefhebbers met een rijbak en veel stallen. De prijs die je voor dit huis betaalt? Bijna 1,5 miljoen euro.