Open dag Dierenambulance Zuidwest-Drenthe

Hoogeveen - De Dierenambulance Zuidwest Drenthe opent zaterdag 24 november haar deuren van het nieuwe onderkomen aan de Stephensonstraat 112 in Hoogeveen. Die dag is iedereen van harte welkom om tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje te komen nemen.

Het werkgebied van de Dierenambulance omvat de gemeenten Hoogeveen, Meppel, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld, De Wolden en Zwartewaterland. Tijdens de open dag is er van alles te doen in en rondom het gebouw aan de Stephensonstraat.

Huisdier chippen

Tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen mensen hun huisdier laten chippen door een dierenarts voor een gereduceerd tarief. Het chippen en juist registeren van huisdieren is erg belangrijk, om verdwaalde en zwervende dieren snel te kunnen herenigen met hun eigenaren. Er wordt tekst en uitleg gegeven over het werk van de dierenambulance. Verder is er een snuffelmarkt, waar onder andere Amivedi, de hondenschool en de dierenvoedselbank bij aanwezig zijn. Bezoekers van de open dag kunnen deelnemen aan een workshop hondenspeeltjes maken. Voor de kinderen is er onder andere een springkussen en een ranjakoe.

Hulp aan dieren in nood

Dierenambulance Zuidwest Drenthe is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op telefoonnummer (088) 811 33 60. De medewerkers op de Dierenambulance bieden eerste hulp aan dieren in nood en helpen met het vervoer van gewonde en gevonden (huis)dieren van en naar een dierenarts of opvangcentrum.

De dierenambulance was voorheen gehuisvest aan de Brinkstraat in Hoogeveen. Bij het nieuwe pand is meer parkeergelegenheid voor de wagens. Bovendien is ruimte voor tijdelijke vooropvang van dieren die overgebracht moeten worden naar de diverse opvangen. De Dierenambulance is nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Mensen die hiervoor interesse hebben, worden uitdrukkelijk uitgenodigd naar de open dag te komen.