Uitstekend weer bij intochten Sinterklaas

REGIO - Wie zaterdag de Sint verwelkomt in Zaanstad heeft geluk. Het is namelijk prachtig weer met veel zon en een enkel vriendelijk stapelwolkje. De paraplu kan thuisblijven, want het blijft de hele dag droog. Wel staat er een stevige oostenwind en daarmee wordt frisse lucht vanuit Rusland naar Nederland geblazen. Een warme jas en sjaal zijn dan ook geen overbodige luxe.

Ook in de rest van het land is het zaterdag uitstekend weer om de verschillende intochten te bekijken. In het hele land maakt de novemberzon namelijk overuren en is het zonovergoten. De maxima komen uit op 7 graden in het noordoosten tot 9 graden in het zuidwesten.

Zondag wordt het met 5-8 graden nog wat kouder dan zaterdag. Bovendien trekt de oostenwind aan naar matig tot vrij krachtig. De gevoelstemperatuur ligt daardoor maar net boven nul. Hulpsinterklazen houden hun mijter dan ook maar beter vast en de thermotoga mag weer uit de kast.

Vorig jaar verliep de intocht van Sinterklaas totaal anders dan dit jaar. In Dokkum was het nat en guur herfstweer met talrijke buien. Daarbij kwamen windstoten tot 60 km/uur voor en viel zo nu en dan hagel. De zon scheen slechts 2 uur in Friesland. De maximumtemperatuur kwam uit op een graad of 9 en dat is vergelijkbaar met dit jaar, laat Weeronline weten.