Op veel plaatsen schijnt eerst de zon

REGIO - - Vanochtend schijnt eerst op veel plaatsen de zon. In het zuidwesten is bewolking. Later vandaag breidt de regen noordoostwaarts uit. Met 13 tot17 graden is het zeer zacht voor november.

Morgen en vrijdag is het op de meeste plaatsen droog, vrij zonnig en iets minder zacht. Het weekend verloopt wisselvallig, maar het blijft zacht voor de tijd van het jaar.

Het is wisselend bewolkt met vooral in het noorden en zuidwesten veel bewolking. In het noorden klaart het op, maar vanuit het zuidwesten neemt de bewolking juist toe. De temperatuur ligt rond 10 graden en er waait een matige zuid(oost)enwind.

Vanmiddag breidt de regen geleidelijk noordoostwaarts uit. In Groningen en Drenthe is het een deel van de middag nog vrij zonnig en blijft het tot ver in de middag droog. Tegen de avond kan het in het zuidwesten wat opklaringen. Misschien komen de opklaringen net op tijd voor een mooie zonsondergang.

Met 13 graden in het westen tot 16-17 graden langs de oostgrens is het warm voor de tijd van het jaar. Normaal ligt de middagtemperatuur begin november rond 11 graden.

Vanavond valt eerst in het noorden en oosten regionaal nog lichte regen. Gaandeweg de avond wordt het overal droog en wisselend bewolkt. Vannacht is vooral in het westen en zuiden kans op een bui. In de rest van het land is het overwegend droog. De zuiden- tot zuidwestenwind is matig, aan zee (vrij) krachtig, en het wordt niet kouder dan een graad of 8, laat Weeronline weten.