Zeven dagen wandelen voor Afrika

Dwingeloo - De Andreas Manna Stichting (AMS) uit Hoogeveen houdt voor het dertiende achtereenvolgende jaar de Afrikaloop. De route gaat onder andere door Westerveld en De Wolden.

De Andreas Manna Stichting (AMS) uit Hoogeveen houdt voor het dertiende achtereenvolgende jaar de Afrikaloop. De route gaat onder andere door Westerveld en De Wolden.

Al jaren komen mensen uit het hele land om de sfeer te proeven van dit gezellige en goed georganiseerde wandelevenement. Het is een unieke zevendaagse wandeltocht in Nederland. Al wandelend passeren wandelaars prachtige natuurgebieden, historische plaatsen en oude wandelpaden in Drenthe. Er worden steden en dorpen aangedaan die tot de verbeelding spreken, die veel laten zien van de rijkdommen uit het verleden en heden. Het wandelevenement duurt een week, maar mensen kunnen ook één dag of twee dagen meewandelen. Dagelijks is er keuze uit etappes van 15, 25 en 35 kilometer. De start is in Hoogeveen en de route gaat de eerste dag naar Westerbork. De volgende dag gaat de tocht naar Hooghalen, daarna respectievelijk naar Dwingeloo, Vledder, Havelte en Ruinen, om ten slotte op de zevende dag weer in Hoogeveen finishen.

Wanneer de gehele week wordt gewandeld, legt de wandelaar een traject af tussen de 105 en 250 kilometer. Op elke route zijn onderweg drie pauzeplaatsen met toilet en er wordt gezorgd voor een kopje koffie of thee. Ondertussen geniet de wandelaar van de noordelijke gastvrijheid. Vrijwilligers in de plaatsen die aangedaan worden zorgen tegen een geringe vergoeding voor de eerste dertig aanmelders voor een warme maaltijd, logies en ontbijt. Vrijdag 20 oktober zijn er al gastgezinnen in Hoogeveen die de wandelaars graag verwelkomen op de avond voor de Afrikaloop, zodat ze zaterdagochtend uitgerust aan de start kunt verschijnen. De bagage wordt elke ochtend naar de volgende plaats gebracht, zodat deelnemers zich daar geen zorgen over hoeven te maken.

Het wandelevenement vindt plaats in de herfstvakantie regio noord van 20 tot met 26 oktober. De Afrikaloop is aangesloten bij de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en SGWB.

Deelname

Op de website van de Andreas Manna Stichting is alle informatie te vinden over de Afrikaloop (www.andreasmanna.org) en wordt steeds het laatste nieuws vermeld. Deelnemers melden zich aan via de website. Klik op Afrikaloop voor informatie, lees daar de verslagen en bekijk de foto’s van wandelaars die eerder meeliepen. Voor aanmeldingen of meer informatie: Krista Schutte (0528) 279206.