Drukkerijmuseum Meppel exposeert linosnedes van Ruud Becker

Meppel - In het Drukkerijmuseum Meppel is in de maanden september en oktober het grafische werk te zien van beeldend kunstenaar Ruud Becker.

Het gaat hier om linosnedes: een bijzondere druktechniek waarbij de afbeelding met gutsen en mesjes uit linoleum wordt gesneden en vervolgens op papier wordt gedrukt. Door de vele kleuren die Ruud Becker gebruikt zijn evenveel drukgangen nodig, vaak meer dan dertig, waardoor er fascinerende realistische afbeeldingen ontstaan.

Het werk van Ruud Becker is figuratief en verhalend van karakter. Hij laat zich inspireren door de beelden en landschappen die hij tegenkomt in het dagelijks leven en op de reizen die hij maakt. Met deze beelden creëert hij zijn eigen verhaal, waarin ‘de vrouw’ meestal centraal staat.

Ruud Becker volgde zijn opleiding aan de Grafische School in Amsterdam en aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, waar hij nu woont en werkt. Naast linosnedes maakt hij ook schilderijen in acrylverf op linnen. Werk van Ruud Becker is in het bezit van de Gemeente Den Haag, ING Bank, Forbo en vele particulieren.

De expositie is te bezichtigen in de bovenzaal van het Drukkerijmuseum Meppel van 5 september tot en met 27 oktober 2018. Meer informatie: www.drukkerijmuseum-meppel.nl en www.ruudbecker.exto.nl