Zomerondernemers zijn te gast bij Brinkzicht

Vledder - Een groep van 23 jongeren tussen de 15 en 25 jaar worden deze zomervakantie in de regio Meppel, Steenwijk, Staphorst en Westerveld, wegwijs gemaakt in ondernemen. Met hulp van professionele coaches leren ze tijdens het zes weken durende project ‘De ZomerOndernemer’ hoe ze een eigen bedrijf kunnen starten. Afgelopen week was de groep te gast in Brinkzicht in Vledder.

Het project is de eerste week van de zomer begonnen met een driedaagse training bij de Rabobank in Meppel. Het enige wat de deelnemers nodig hebben is een bedrijfsidee en voldoende motivatie om gedurende de zes weken schoolvakantie volop aan de slag te gaan.

Startsubsidie

Dankzij de steun van Rabobank Meppel, Staphorst, Steenwijkerland en gemeente Meppel, Staphorst, Steenwijkerland en Westerveld is deelname aan het project gratis. De jongeren krijgen zelfs een startsubsidie tot 250 euro, om aan de slag te kunnen met de uitwerking van hun bedrijfsplan.

‘Wij denken dat je ondernemerschap alleen kunt leren door te doen’, zegt projectleider Liesbeth Kingma. ‘Ze gaan concreet aan de slag met hun bedrijfsplan, we vertellen over de haken en ogen, geven tips en workshops en we zorgen ervoor dat ze in contact komen met ondernemers uit het regionale bedrijfsleven die ook nog fungeren als Business Buddy.’

Bedrijfsbezoek

Afgelopen week was de groep te gast bij het gemoderniseerde Hotel Restaurant Brinkzicht in Vledder. Harrie de Jong maakte de jonge ondernemers wegwijs in het ondernemen in horeca en recreatie. Het belang van online zichtbaarheid en de impact van een rigoureuze verbouwing. Linda Blankendaal van Bureau 100 vertelde de jongeren alles over de do’s and don’ts van netwerken.