Drenthe krijgt tweede seizoen Boomhut XXL

Ansen - Drenthe krijgt een tweede seizoen van het televisieprogramma Boomhut XXL. Kijkers zien tijdens deze editie opnieuw hoe klusteams van begin tot eind boomhutten bouwen in de prachtige Drentse natuur. Vier klusteams gaan aan de slag om de meest bijzondere boomhut van Nederland te realiseren. Deelnemende campings en bedrijven zijn camping Tolhek in Anderen, camping Drouwenerzand in Drouwen, Camping d’ Olde Kamp in Ansen en Joytime Vrijetijdsactiviteiten in Grolloo.

Zij zien uit naar de realisatie van de boomhutten. ‘De toerist van nu wil graag verrast worden en komt niet meer voor de standaard accommodaties. Met een boomhut voegen we een bijzondere en avontuurlijke accommodatie aan onze bedrijven toe, kunnen we ons onderscheiden en zetten we Drenthe op de kaart’, aldus Bert van der Linde van Drouwenerzand namens de vier ondernemers. Boomhut XXL zet Drenthe op de kaart, maakt de unieke waarde van het Drentse landschap zichtbaar en laat zien hoe de Drentse natuur (actief) beleefd kan worden.

Bovendien zijn de boomhutten een aanvulling op het bestaande aanbod in de verblijfsrecreatie in Drenthe. Reden voor de gemeenten De Wolden, Borger-Odoorn, Aa en Hunze, Recreatieschap Drenthe en Provincie Drenthe om een financiële bijdrage te leveren aan het programma.

Het tweede seizoen van Boomhut XXL is in januari 2019 te zien op NPO 3.

De productie van het programma is in handen van Tuvalu Media.