Christelijk mannenkoor Beilen komt zingen in de Brug-Es Kerk

Dwingeloo - Het Christelijk Mannenkoor Beilen geeft op 15 december om 20.00 uur een kerstconcert in de Brug-Es kerk in Dwingeloo. Het koor staat onder leiding van Wim van Lenthe. Voor de pauze zingt het koor een aantal bekende kerstliederen samen met solist Aart Mateboer.

Na de pauze staat het kerstoratorium ‘Een Nieuw Begin’(2002) van Johan Bredewout op teksten van Hans de Ruiter op het programma. Dit prachtige muzikale werk behandelt het kerstverhaal op basis van teksten uit onder andere Lucas en Jesaja. De meeste muziek is oorspronkelijk, maar er zijn ook een aantal bestaande koraalmelodieën in verwerkt. Tenor Aart Mateboer uit Kampen doet de solopartij.

Orgel begeleiding

Het koor wordt op het orgel begeleid door Ronald IJmker uit Nieuwlande en op de piano door Violetta Land. Het koor wordt daarnaast ook nog begeleid door (een deel van) het Noord-Drents Kamerorkest Divertimento uit Assen. Dit strijkersensemble begeleidt vaak koren, maar ook regelmatig solisten. De presentatie is in handen van Joanne Greving uit Beilen, die ook de teksten uit het oratorium voor haar rekening neemt.

Het belooft een prachtig kerstconcert te worden van een hoog muzikaal niveau.

De kaartverkoop gaat via Warenhuis Boerhof, Heuvelenweg 11, in Dwingeloo, of via de website www.christelijkmannenkoorbeilen.nl.