Laat je reisdocument in het vervolg thuis bezorgen

Diever - Inwoners van de gemeente Westerveld kunnen een reisdocument voortaan laten bezorgen. Dit betekent dat een inwoner die een nieuw reisdocument nodig heeft, nog maar één keer naar de balie van het gemeentehuis hoeft te komen: alleen voor de aanvraag.

Het bedrijf AMP Groep bezorgt vervolgens het document. De bezorgservice geldt voor een paspoort, identiteitskaart, zakenpaspoort en tweede paspoort.

Heel Nederland

Het reisdocument kan bijvoorbeeld thuis, op het werk of op elk ander adres in Nederland worden afgeleverd, behalve op de Waddeneilanden. Bezorgen in de avonduren of op zaterdag is ook mogelijk. Voordelen voor de inwoners zijn vooral gemak en tijdwinst. Voor het laten bezorgen worden wel kosten in rekening gebracht: op dit moment is de kostprijs € 13,95 (tarief 2018).

Veilig bezorgd

AMP Groep bezorgt het reisdocument. Dit bedrijf is specialist in het veilig afgeven van waardevolle producten en in het vaststellen van iemands identiteit. AMP Groep regelt rechtstreeks met de klant de bezorgafspraak. De klant wordt per e-mail en sms op de hoogte gehouden over de komst van de bezorger. Die controleert de identiteit van de aanvrager en neemt het oude document in ter vernietiging. Van tevoren kan een pasfoto van de bezorger bekeken worden, zodat bekend is wie er aan de deur komt.