Corsomiddag krijgt impuls

Het ziet er naar uit dat er volgend jaar twee nieuwe wagens meedoen aan het corso Frederiksoord, dat ‘Feest’ als thema krijgt. Mogelijke nieuwkomers op het feest zijn groepen uit Vledder en Wapse.

Het afgelopen corso was voor de penningmeester ook een feest, zo bleek onlangs tijdens de jaarvergadering van de organisatie van het corso. Er kon ruim 6.000 euro aan de reserves worden toegevoegd. De corsogroepen profiteerden mee van het goede resultaat. Elke groep kreeg 100 euro extra startgeld. Scheidend voorzitter Ronald Visser is blij dat het corso over goede reserves beschikt en zonder subsidie zelf de broek ophoudt. Bij zijn aantreden negen jaar geleden was de financiële situatie van het corso een stuk minder rooskleurig.

Joost Ottink

Voor zijn verdiensten in de afgelopen jaren werd Visser tijdens de traditionele evaluatie in Ons Dorpshuis in het zonnetje gezet. Op zijn beurt prees hij alle vrijwilligers die er elk jaar voor zorgen dat het corso kan worden gehouden. ‘Dat is de kracht van de Koloniekonten; het met elkaar doen. Hou dat vast’, was zijn boodschap. Vissers opvolger Joost Ottink meldde in zijn maidenspeech dat hij niet veel wil veranderen. Wel vindt hij dat de zaterdagmiddag een nieuwe impuls kan gebruiken. Met voorzitter Johan Bergsma van het Flodderfeest heeft hij reeds om tafel gezeten om ideeën te bedenken.

Namens de jury blikte Jan Vermeijden terug op het laatste corso dat als thema ‘Koloniën van Weldadigheid’ had. Een voor de wagens moeilijk thema. Vermeijden was overwegend positief. Voor de figuranten had hij een tip. ‘Zij moeten repeteren. Dan is het voor het publiek duidelijker wat ze doen.’ Naast voorzitter Visser verlaat penningmeester Gert Veld het dagelijks bestuur. Hij laat een financieel kerngezond corso achter.

Tijdens de evaluatieavond werd ook al vooruitgekeken naar het Corso Frederiksoord in september 2019. Tijdens de jaarvergadering werd via loting bepaald welk onderwerp de groepen krijgen. Het resultaat: Vledderveen – Gay Pride, VVV – God is a DJ, Handige Handjes – Halloween, Blokkers – Big fat gipsy wedding, Wapserveen – Oktoberfest, Kolonie – Dancefeest, Mandenmakerij – Chinees Nieuwjaar, Amigo’s – Muziekfestival, Groenlicht – Dia de los Muertos, Roomboot – Gemaskerd Bal en Moesberg – Après-ski.