Traditionele baret past het beste bij een Piet

Havelte - Ook de kinderen van Havelte zagen zaterdagavond Sinterklaas en vele Pieten arriveren met de verlichte boot. De Havelter Ondernemers Club zorgde met deze koude temperaturen voor een warm welkom, met een beker warme chocolademelk in de hand, Sinterklaasliedjes gespeeld door de Pietenband en voor alle kinderen een lichtstaaf, werd de Sint sfeervol ontvangen.

Al snel zagen de kinderen dat een aantal Pieten bijzondere baretten droegen, de Piet met de verlichte SinterKerstbaret trok dan ook veel bekijks. Waarom zij deze baretten droegen werd al snel duidelijk op het PietSoerPlein waar aansluitend voor Sinterklaas een modeshow van nieuwe baretten werd opgevoerd.

Traditionele baret

Piet Paris, de ModePiet, had vele bijzondere modellen ontworpen, tot hilariteit van de kinderen zagen zij de snoepbaret, een cadeaubaret en zelfs een tuintje op mijn hoofdbaret voorbij komen. Ook de vouwjuf had haar best gedaan en een prachtige stoere pietenbaret gevouwen, helaas bleek deze niet bestand tegen de Hollandse regen. Uiteindelijk besloot Sinterklaas met Hoofdpiet dat de traditionele baret het beste bij een Piet past, maar dan wel met een immense veer vol glitters.