Twee judoka’s van Jigotai streden voor de ‘Sneker Beker’

Zorgvlied - Twee judoka’s hebben namens Jigotai meegedaan aan het Sneker Beker opstaptoernooi judo dat afgelopen zaterdag 24 november werd gehouden. Rik van den Brandhof en Tim Palma gingen de mat op voor Jigotai.

Tweede plek

Tim Palma ging als eerste de mat op en hij zat in een sterke poule. De eerste wedstrijd ging verloren. In de tweede wedstrijd scoorde de tegenstander een wazari, maar vlak voor het verstrijken van de wedstrijdtijd maakte Tim een mooie worp. Een volle Ippon bezorgde Tim de winst. In de derde wedstrijd moest Tim hard knokken maar de tegenstander was net iets beter en won. Ook in de laatste partij moest Tim alles geven maar omdat hij iets meer initiatief nam, won hij na een scheidsrechtersbeslissing. Dit alles leverde Tim toch weer een verdiende podiumplaats: een mooie tweede plek.

Judoclinic

Hierna was Rik van den Brandhof aan de beurt. De eerste wedstrijd won hij, maar de overige deelnemers waren allemaal net iets beter. Hij kwam deze keer niet op het erepodium. Na afloop kregen alle deelnemers een mok, de ‘Sneker Beker’ en werd er een judoclinic gegeven door meervoudig Nederlands kampioen Wytze de Jong.